ERTMS Academy

Tijdens de ERTMS Pilot Amsterdam-Utrecht zijn 172 machinisten opgeleid voor rijden onder ERTMS en ATB, in een Dual Signalling systeem. Deze opleiding vond plaats op de ERTMS Academy in Amersfoort. De Academy heeft gezorgd voor verdere ontwikkeling van leermiddelen die de Pilot Amsterdam-Utrecht heeft opgeleverd. De Academy beschikt onder andere over simulatoren waar machinisten het rijden onder ERTMS op kunnen trainen. Medio 2014 was het niet langer nodig om machinisten op te leiden voor de pilot Amsterdam-Utrecht. Vervolgens hebben andere opleiders en de VVRV gebruik gemaakt van de faciliteiten en leermiddelen van de Academy. In de tweede helft van 2014 zijn extra leermiddelen ontwikkeld voor opleiding van machinisten die op de HSL-Zuid rijden. In 2015 zijn er scenario's ontwikkeld voor de Betuweroute; A15 en Havenspoorlijn. Sinds kort is er dan ook gestart met het afnemen van de VVRV examens voor de A15 en de Havenspoorlijn.

De ERTMS Academy is niet alleen een ERTMS Academy voor het faciliteren van opleiden van machinisten, maar houdt zich ook bezig met Expertise. Je kunt hierbij o.a. denken aan Human Factors, gebruiksprocessen, operationele principes en alle andere vormen waarbij ERTMS gebruikt wordt.

Locatie

De ERTMS Academy bevindt zich in gebouw De Eempolis bij station Amersfoort en is via e-mail te bereiken op academy@ertms-nl.nl en per telefoon op 033 20 22 567.

Bezoekadres ERTMS Academy:
Gebouw Eempolis
1e etage E-vleugel
Piet Mondriaanplein 41-55 
3812 GZ Amersfoort