Eerste online bijeenkomst Operationeel Kenniscentrum ERTMS succesvol

24-07-2020 2706 keer bekeken

Op maandag 6 juli vond de eerste online OKE (Operationeel Kenniscentrum ERTMS) bijeenkomst van het Gebruikersplatform ERTMS plaats.

De gebruikers (bijvoorbeeld machinisten, treindienstleiders en monteurs) zijn een belangrijke groep bij het realiseren van ERTMS in Nederland. Doel van het platform is om een zogenaamde “dwarsdoorsnede” van deze groep gebruikers bij elkaar te brengen en als klankbordgroep te laten fungeren.  We hebben (expert-)machinisten, (expert-)treindienstleiders, vakinhoudelijke leidinggevenden, opleiders en instructeurs samengebracht.

Een belangrijk uitgangspunt van programma ERTMS is ‘De Gebruiker Centraal’. Met het Gebruikersplatform geven we hier invulling aan zodat we niet alleen een functionerend, maar ook een prettig werkend ERTMS-systeem gaan opleveren. Het platform gebruiken we om operationele kennis en ideeën uit te wisselen en ervaringen te delen. We willen ook graag dat het gebruikersplatform ons helpt bij het beheren van inhoudelijke ERTMS-producten, zoals gebruikersprocessen en verkeersregels.

Naast een eerste kennismaking hebben we 6 juli een overzicht van de huidige stand van zaken rond de implementatie van ERTMS gegeven en hebben we het specifiek gehad over een ontwikkeling zoals ERTMS Hybride Level 3.

Je kunt de hele talkshow terugkijken door gebruik te maken van de eerste link hieronder. De andere linkjes zijn korte filmpjes over specifieke onderwerpen.

Heb je vragen? Mail dan aan OKE@prorail.nl.

Cookie-instellingen