ERTMS een nieuwe huisstijl

04-06-2021 1882 keer bekeken

Met ingang van vandaag heeft de Programmadirectie ERTMS een nieuwe jas! Eentje die net wat beter past en net wat mooier aansluit bij de ambities van deze grote klus. Achter het nieuwe logo gaat een verhaal schuil dat we graag met jullie delen.

Waar de Programmadirectie ERTMS voorheen vooral werkte aan de voorbereidingen van de invoering van ERTMS, hebben we het nu steeds vaker over de realisatiefase. En daar hoort een nieuwe huisstijl bij met een frisse look en een professionele uitstraling.

Spoorinspiratie
De inspiratie voor het beeldmerk in het nieuwe logo komt uit de spoorsector. Iedere lijn in het beeldmerk heeft te maken met een aspect van de techniek, de treinen of de technologie waarvoor ERTMS staat. Ook de kleurkeuze voor de huisstijl is gebaseerd op kleuren uit de branche, waarbij de kleuren van de snelheidsaanwijzer van de trein zijn gebruikt als inspiratiebron.

Eigen stijlen voor het OKE en IEMeV
Niet alleen de Programmadirectie heeft een nieuwe huisstijl, want ook het OKE en IEMeV doen mee. Zowel het OKE als IEMeV hebben een eigen logo en aangepaste huisstijl. Eentje die de relatie met de Programmadirectie aantoont, maar ook een eigen identiteit heeft.

 

                                             

 

Het Operationeel Kenniscentrum ERTMS (kortweg OKE) valt onder de Programmadirectie ERTMS. Het OKE is er voor iedereen die met ERTMS werkt of met ERTMS gaat werken in de toekomst. Verder is binnen de programmaorganisatie ERTMS IEMeV actief, wat staat voor Implementatie ERTMS Materieeleigenaren en Vervoerders. IEMeV is aanspreekpunt en monitort, faciliteert en adviseert deze partijen in het invoeren van ERTMS in hun organisaties, waaronder materieel.

Cookie-instellingen