Begin november nieuwe subsidiecall voor CEF Transport verwacht

29-10-2015 1579 keer bekeken

De Europese Commissie stimuleert projecten die het hoofdnetwerk voor vervoer en transport binnen de Europese Unie verbeteren. Dat doet zij met subsidies en nieuwe financieringsinstrumenten vanuit het nieuwe infrastructuurfonds Connecting Europe Facility Transport (CEF Transport).

De Innovation and Networks Executive Agency (INEA) zal waarschijnlijk begin november 2015 een tweede call voor subsidies publiceren voor het onderdeel Transport van de Connecting Europe Facility  (CEF Transport).

Vanuit het CEF-budget worden projecten voor het Trans-European Network for Transport (TEN-T) gecofinancierd. Deze call zal lopen tot medio februari 2016. Hij heeft een indicatieve omvang van ruim 1 miljard euro, waarvan zo’n 200 miljoen voor ERTMS. Voor ERTMS-subsidie komen alleen infrastructuurprojecten en projecten voor ombouw (retrofit) van bestaand materieel in aanmerking. Bij de infraprojecten zijn zowel baseline 2 als 3 subsidiabel. Inbouw (of upgrade) van ERTMS in materieel is alleen subsidiabel voor baseline 3.

Partijen die een subsidieaanvraag willen indienen en dit gezamenlijk willen doen met het programma ERTMS, kunnen contact opnemen met Peter Brugts.

Wilt u meer informatie? De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland organiseert een informatie- en netwerkbijeenkomst op 19 november 2015.

Cookie-instellingen